Recepty > omáčky > smetanová kedlubnová omáčka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
3 kedlubny, 2 smetany, pepř, sůl, hladká mouka, muškátový květ, voda
Jak připravit tento recept:
Kedlubny na hrubém struhadle nastrouháme do většího hrnce. Zalijeme vodou tak, aby byly kedlubny plavaly a osolíme. Na mírném ohni vaříme kedlubny asi 1 hodinu , až jsou měkké. Hladkou mouku smícháme s 1 smetanou a vlijeme za stálého míchání do kedluben. Mícháme, podle potřeby ještě dohustíme moukou. Kedlubnovou omáčku ochutíme pepřem, muškátovým oříškem a popřípadě solí. Na závěr vlijeme do omáčky druhou smetanu a necháme asi 5 minut provařit. Pokud chceme mít omáčku jemnější, můžeme ji promixovat.
Další recepty:
Kuře na medu, česneku a zázvoru přelijeme výpekem z pekáče.
Kuřecí stehna na zelenině a bramborech.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Smetanová žampionová polévka se zelenou částí jarních cibulek.
Králík na víně zjemníme ho kouskem másla.
Hořčičná polévka podáváme s osmaženými kostičkami.
Králík na moravance s bramborovou kaší.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Kuře na rajčatech a paprice před dopečením odkryjeme, aby se vytvořila kůrčička.
Králík na zelenině s bramborem.
Pečený bažant na slanině s knedlíky a červeným zelím.
Sýrová omáčka kterou ochutíme žloutky a máslem.
Grilované kuře na citronu a rozmarýnu které necháme v chladu odstát.
Smetanová omáčka na těstoviny
Dozvíte se zde, jak se připravuje smetanová kedlubnová omáčka a recept na přípravu.