Recepty > omáčky > smetanová koprová omáčka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu pokrmu smetanová koprová omáčka:
0,5 l vody nebo vývaru z masa, 0,5 l kysané smetany, 6 dkg polohrubé mouky, 12 žloutky, 12 lžíce octa, 34 lžíce cukru, 3 lžíce sekaného kopru, sůl
Postup přípravy:
Do 2/3 smetany rozkvedláme mouku a zavaříme ji do osolené vody. Poté přidáme kopr a přilijeme žloutek, rozkvedlaný ve zbytku smetany. Podle chuti omáčku přikyselíme a přisladíme. Když přichází do varu, koprovou omáčku odstavíme.
Další recepty:
hovězí guláš, svíčková omáčka na smetaně, boloňské špagety, bešamelová omáčka, gulášová polévka, rajská omáčka, boloňská omáčka na špagety, hovězí vývar s játrovými knedlíčky, koprová omáčka, rajská omáčka s hovězím masem, hovězí rosbíf, ruský boršč
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.