Recepty

Recepty > omáčky > smetanová okurková omáčka

Smetanová okurková omáčka recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 střední cibule, 5 středně velkých sterilovaných okurek, smetana nebo šlehačka, olej, mouka, sůl, máslo, masox

Jak připravit tento recept:

Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme na kostičky nakrájené sterilované okurky a polovinu kostky masoxu. Přikryté podusíme asi půl hodiny za občasného podlévání nálevem z okurek. Šlehačku nebo smetanu rozkvedláme s moukou a přidáme. Za stálého míchání přivedeme k varu. Na závěr vmícháme do hotové omáčky lžičku másla pro zjemnění chuti.

Další recepty:
Boloňské špagety s mletým masem posypané strouhaným sýrem.
Bílá polévka s vajíčkem na kolečka nakrájeným.
Okurková omáčka s rýží.
Halušky se zelím, uzeným a slaninou důkladně promícháme.
Hořčicová omáčka ke které přidáme kyselou smetanu.
Koprová omáčka se smetanou.
Borůvkový trhanec z palačinek.
Majonéza za 5 vteřin vyšlehaná.
Kuře na medu, česneku a zázvoru na marinádu.
Studená okurková bulharská polévka s žitným chlebem.
Borůvkový žahour k přelití lívanců.
Houbové karbanátky se slaninou smažíme dozlatova v rozehřátém oleji.
Nivová omáčka na těstoviny s pórkem nakrájeným na kolečka.
Omáčka z borůvek

Recepty
Motto

Dozvíte se zde, jak se připravuje smetanová okurková omáčka a recept na přípravu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.