Recepty > omáčky > smetanová omáčka s hráškem a houbami
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 konzerva sterilovaného hrášku, trocha kmínu, 3 lžíce oleje, 1 cibule, 250 g žampiónů, 250 ml smetany na vaření, sůl
Jak připravit tento recept:
Cibuli a houby očistíme. Cibuli nasekáme nadrobno, houby nakrájíme na tenké plátky. Cibuli osmažíme, přidáme nakrájené houby a pokud nepustí vodu, trochu je podlijeme. Přidáme sůl a kmín. Změklé houby zalijeme smetanou, necháme zhoustnout a doplníme scezeným hráškem. Smetanovou omáčku s hráškem a houbami dochutíme solí a kmínem, případně jiným kořením. Smetanové omáčku podáváme s bramborem, knedlíkem či chlebem.
Další recepty:
Sýrová omáčka kterou ochutíme žloutky a máslem.
Pečený bažant na slanině s knedlíky a červeným zelím.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Grilované kuře na citronu a rozmarýnu které necháme v chladu odstát.
Králík na moravance s bramborovou kaší.
Kuře na medu, česneku a zázvoru přelijeme výpekem z pekáče.
Jogurtové těsto na pizzu vložíme zapéct do trouby.
Smetanová žampionová polévka se zelenou částí jarních cibulek.
Králík na víně zjemníme ho kouskem másla.
Kuře zapečené s brambory a hráškem posypeme strouhaným sýrem.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Kuře na rajčatech a paprice před dopečením odkryjeme, aby se vytvořila kůrčička.
Králík na zelenině s bramborem.
Omáčka na pizzu
Dozvíte se zde, jak se připravuje smetanová omáčka s hráškem a houbami a recept na přípravu.