Recepty > omáčky > smetanová omáčka s hráškem a žampiony
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 šalotky, 200 g žampionů, 3 lžíce másla, 300 ml vývaru, 250 ml smetany, 2 lžíce strouhaného sýra, 400 g hrášku, 16 malých rajčátek, muškátový oříšek, sůl, pepř
Jak připravit tento recept:
Cibuli pokrájíme, žampiony nakrájíme na tenké plátky, vše vhodíme na rozpálené máslo, chvíli podusíme a přilijeme smetanu a vývar. Promícháme, přidáme sýr a za stálého míchání vaříme dokud se nerozpustí. Poté přidáme hrášek a rajčátka přeříznutá na poloviny. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem a ještě chvíli povaříme.
Další recepty:
Kuře na medu, česneku a zázvoru přelijeme výpekem z pekáče.
Kuře na rajčatech a paprice před dopečením odkryjeme, aby se vytvořila kůrčička.
Sýrová omáčka kterou ochutíme žloutky a máslem.
Pečený bažant na slanině s knedlíky a červeným zelím.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Grilované kuře na citronu a rozmarýnu které necháme v chladu odstát.
Králík na moravance s bramborovou kaší.
Jogurtové těsto na pizzu vložíme zapéct do trouby.
Smetanová žampionová polévka se zelenou částí jarních cibulek.
Králík na víně zjemníme ho kouskem másla.
Kuře zapečené s brambory a hráškem posypeme strouhaným sýrem.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Králík na zelenině s bramborem.
Drůbeží rizoto se žampiony
Dozvíte se zde, jak se připravuje smetanová omáčka s hráškem a žampiony a recept na přípravu.