Recepty > polévky > smetanová polévka s brambory a houbami
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 litr vody, 500 g vařených brambor, 1 středně velká cibule, 40 g hub, světlá jíška z 50 g másla a 40 g hladké mouky, 500 ml smetany, ocet, kmín, sůl
Recept na přípravu:
Houby očistíme, omyjeme, nakrájíme a dáme vařit společně s celou cibulí, solí a kmínem. Když houby změknou, vyjmeme cibuli, vývar zahustíme jíškou a povaříme patnáct minut. Základ na polévku odstavíme z ohně a opatrně za stálého míchání do ní vlijeme smetanu. Již nevaříme. Do hotové polévky přidáme předem uvařené brambory, ochutíme octem a popřípadně dosolíme.
Další recepty:
Fazolačka se zelím ozdobíme ji lžící smetany.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Vločková polévka s mrkví a jogurtem.
Zelňačka z kysaného zelí se smetanou.
Italská rajčatová omáčka s bazalkou.
Polévka z chřestu zalitá smetanou.
Fazolačka z bílých fazolí a špetkou majoránky.
Zeleninová polévka s nudlemi kterou posypeme parmezánem.
Pravý ukrajinský boršč ozdobíme nasekanou petrželkou.
Kulajda s koprem a houbami chutná s pečivem.
Boršč bez zelí necháme krátce projít varem a dochutíme.
Smetanová polévka s houbami kterou ozdobíme na talíři zelenou pažitkou.
Bramborová česnečka se střídkou chleba.
Kapustová polévka s houbami
Smetanová polévka s brambory a houbami přináší na talíře svoji chuť.