Recepty > polévky > smetanová rybí polévka s nočky
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g rybího masa (hlava, vnitřnosti, ocas, odřezky), 1,5 litru vody, cibule, několik pepřů, 150 g kořenové zeleniny, 50 g másla, 40 g hladké mouky, 2 dl smetany, 2 žloutky, petrželka, sůl
Knedlíčky: uvařené obrané rybí maso a vnitřnosti, 2 bílky, 50 g hrubé mouky, muškátový květ, mletý pepř, sůl
Recept na přípravu:
Opláchnuté maso a hlavu bez žáber vaříme v osolené vodě s cibulí a pepřem asi 30 minut, pak ho vyjmeme, obereme a stranou si dáme bílé maso, mlíčí a jikry. Zbytek včetně kostí a kůže vrátíme do vývaru a dál vaříme. Kořenovou zeleninu jemně nastrouháme a povaříme v troše odebraného vývaru. Z bílého rozsekaného masa a vnitřností, bílků, muškátu, pepře, soli a mouky zhotovíme vláčnou hmotu, vytvarujeme knedlíčky a uvaříme je v rovněž odebraném vývaru. Z másla a hl. mouky připravíme světlou jíšku, za stálého míchání ji zalijeme scezeným rybím vývarem a necháme 30 minut zvolna vařit, pak přecedíme na knedlíčky a přidáme kořenovou zeleninu i s vývarem, ve kterém se vařila. Necháme přejít varem a přilijeme smetanu s rozšlehanými žloutky - dále navaříme. Před podáváním zdobíme petrželkou.
Další recepty:
Zelňačka s klobáskou kterou osmažíme.
Polévka s rýží a hráškem do které vložíme oříšek másla.
Červená zelňačka s řepou.
Pikantní zelňačka s brambory.
Pikantní kuřecí guláš podáváme s vhodnou přílohou.
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Rybí polévka s rajčaty kterou podáváme se smaženou houskou.
Pekingská kuřecí polévka dochucená glutasolem.
Fazolová čorba podáváme ji ozdobenou snítkou kopru.
Česnekový oukrop nalijeme na rozkrájený tvrdší chléb.
Hovězí vývar se zeleninou, který připravíme ze žeber.
Fazolačka s klobásou pokrájenou.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Polévka se sýrovými nočky
Smetanová rybí polévka s nočky přináší na talíře vytříbenou chuť.