Recepty

Recepty > omáčky > smetanový křen

Smetanový křen recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

80 g tuku, 100 g hladké mouky, 0,5 g ml. květu, 500 ml masového vývaru, 800 ml mléka, 20 g soli, 200 ml smetany, 30 g cukru, 200 g křenu, 50 g másla

Jak připravit tento recept:

Z tuku, mouky a květu si připravíme světlou zásmažku, zalijeme vychladlým vývarem a mlékem, rozšleháme, osolíme a zvolna vaříme. Před koncem varu přidáme smetanu a povaříme. Omáčku osolíme, osladíme, přidáme jemně strouhaný křen, máslo a provaříme.

Další recepty:
Boloňské špagety s mletým masem posypané strouhaným sýrem.
Kuřecí směs s cibulí a zeleninovým salátem.
Hamburská omáčka s houskovým knedlíkem.
Kuře na cibuli necháme do druhého dne marinovat.
Koprová omáčka se smetanou.
Zelňačka bez masa ke které přidáme osmažené kostičky housky.
Rajská omáčka s masovými kuličkami a kynutým knedlíkem.
Uzené maso s křenovou omáčkou podáváme s bramborovou kaší.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Hořčicová omáčka ke které přidáme kyselou smetanu.
Kuřecí nudličky s hráškem osmažíme na rozpáleném oleji.
Kuřecí čína s ananasem do které přidáme arašídy.
Kuřecí maso s ananasem, neprve nakrájíme kuřecí maso na kousky.
Houbová omáčka s kysanou smetanou

Recepty
Motto

Dozvíte se zde, jak se připravuje smetanový křen a recept na přípravu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.