Recepty > polévky > smetanový vývar z uzených žebírek
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
uzená žebírka, 2 větší mrkve, 1 petržel, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 1 smetana na vaření, hladká mouka, majoránka, sůl, pepř, kmín
Na krutonky: starší chléb nakrájený na kostičky, olej
Recept na přípravu:
Uzená žebírka vložíme do tlakového hrnce, zalijeme je vodou, přidáme očištěnou mrkev, petržel, oloupanou cibuli a pod tlakem vaříme 30 minut. Připravený vývar poté zcedíme, mrkev a petrželku nakrájíme na kostičky, vrátíme do vývaru a vývar dáme vařit. Smetanu smícháme se 3 polévkovými lžicemi hladké mouky, přilijeme k vývaru a důkladně promícháme. Poté přidáme majoránku a kmín, opepříme, osolíme a polévku necháme ještě 10 minut provařit. Těsně před odstavením přidáme prolisovaný česnek.
Podáváme s chlebovými krutonky.
Další recepty:
Telecí polévka s bramborem a kořenovou zeleninou.
Krémová bramboračka se žampiony je zjemněná smetanou.
Kedlubnová polévka s rýží a karotkou.
Vajíčková polévka se zeleninou.
Bramboračka s kouskem párku.
Uzený vývar se zeleninou a hlívou.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které zavaříme...
Sýrová polévka s bramborem.
Slavnostní vepřová žebírka flambujeme.
Krémová rybí polévka recept.
Vajíčková tlačenka
Ochutnejte recept smetanový vývar z uzených žebírek.