Recepty > polévky > šneci do polévky
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 vejce, 2 lžíce smetany, 2 lžíce hladké mouky, špetka soli, olej
Recept na přípravu:
Všechny suroviny dobře rozmícháme na hladké těstíčko a na olejem potřené pánvičce usmažíme omeletu z obou stran dozlatova. Ještě teplou stočíme jako omeletu. Před podáváním polévky ji nakrájíme na "šneky" a vložíme do polévky.
Další recepty:
Babiččina bramboračka s nakrájenou zelenou petrželí.
Krkonošské kyselo s kváskem a rozkrájené brambory.
Tradiční koprová omáčka s natvrdo uvařeným vejcem a novými brambory.
Čínská pikantní polévka s paprikou.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Soljanka po gruzínsku s nadrobno posekanou petrželkou.
Koprová polévka s houbami kterou přisolíme a okyselíme octem.
Tradiční kulajda se žloutky.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Houbová kulajda - z rozehřátého másla a mouky připravíme jíšku.
Čočková polévka s rajčaty dochucená česnekem.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme nadrobno pokrájenou zelenou petrželovou natí nebo pažitkou.
Bramboračka s houbami s drceným kmínem.
Sýrové knedlíčky do polévky
Šneci do polévky přináší na české talíře svoji chuť.