Recepty > polévky > sněhové knedlíčky
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 bílky, 30 g hrubé mouky, petrželka, sůl
Recept na přípravu:
V misce ušleháme metlou z bílků tuhý sníh, přimícháme trošku soli, najemno posekanou petrželku, mouku a lžičkou vykrajujeme malé knedlíčky. Povaříme je ve vařící vodě jen krátce. Hodí se ke špenátové polévce a obecně k zeleninovým polévkám.
Další recepty:
Dršťková polévka z hub kterou podáváme s pečivem.
Česnečka s kroupami předem uvařenými.
Kulajda z kyselých hub do které přidáme vejce.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem smetany.
Pyré z červené čočky podáváme jako přílohu.
Maso tří barev připravujeme na třech pánvích.
Frankfurtská polévka s fazolemi a brambory.
Játrové knedlíčky z kuřecích jater povaříme.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a kořenovou zeleninou.
Zelňačka s uzeným masem kterou dochutíme podle chuti solí a pepřem.
Sněhové pusinky pečeme při 100 °C.
Rychlá dršťková polévka se zeleninou s rozemnutou majoránku.
Polévkové knedlíčky
Sněhové knedlíčky do polévky přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.