Recepty > vánoční cukroví > sněhové pusinky jako od cukráře
Suroviny které budeme potřebovat pro přípravu tohoto receptu:
350 g krupicového cukru, 5 vaječných bílků, 30 g loupaných mandlí, pečicí papír nebo tuk na vymazání plechu
Postup přípravy:
Z bílků vyšlehejte tuhý sníh (bílky by měly mít pokojovou teplotu). Po lžících do připraveného sněhu zašlehávejte polovinu cukru, poté metlu vyndejte a stěrkou lehce vmíchejte druhou polovinu cukru. Zdobičku naplňte připravenou hmotou a na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech vytvářejte pusinky a jejich povrch posypte nasekanými mandlemi. Pečte v troubě při mírné teplotě (pečivo spíše sušte). Hlídejte, aby vám pusinky nezhnědly.
Výsledkem jsou sněhové pusinky jako od cukráře.
Další recepty:
Nepečené kokosové koule obalujeme ve strouhaném kokosu.
Kávové vánoční řezy nechte na vzduchu uschnout.
Oříškové pusinky spíše sušíme v troubě.
Rohlíčky s krémem vložíme do vyhřáté trouby a upečeme.
Zázvorníky během pečení vyběhnou do výšky.
Čokoládové ořechy necháme zchladnout a vyklápíme.
Sněhové pusinky z bílků a cukru.
Kávové kuličky potírejte polevou.
Tvarohové kokosky jsou měkké a vláčné.
Nepečené tatrankové koule obalujeme ve strouhaném kokosu.
Sněhové pečivo můžeme zdobit polevou.
Kokosky plněné čokoládovým krémem dáme ztuhnout.
Nepečené arašídové trubičky naplníme čokoládovým nebo bílým krémem.
Sněhové pusinky recept
Sněhové pusinky jako od cukráře přináší na vánoční stoly recept na tuto pochoutku.