Recepty > vánoční cukroví > sněhové pusinky s krémem
Suroviny které budeme potřebovat pro přípravu tohoto receptu:
5 bílků ze slepičích vajec, 300 g krupicového cukru, 1 hořká čokoláda 70%, 1 polévková lžíce instantní kávy, 1 polévková lžíce smetany ke šlehání (šlehačky)
Postup přípravy:
Ušlehejte bílky, avšak ne zcela dotuha. Hotový sníh poznáte podle toho, že se za metlou tvoří špička. A v tomto okamžiku začněte do bílkového sněhu zašlehávat cukr. Nádobu vložte do hrnce s vařící vodou a šlehejte dál, až se hmota stane tvárnou. Poté přendejte naopak do studené lázně a ještě chvíli šlehejte. Sněhovou hmotou naplňte sáček a na plech tvořte pusinky, které pečte v troubě při teplotě 100 °C asi 30 minut, poté teplotu stáhněte asi na 90 °C a sušte dalších 30 minut.
Mezitím si připravíme krém. Hořkou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni, přidejte k ní lžíci kávy, promíchejte a poté opatrně vmíchejte lžíci smetany (měla by mít pokojovou teplotu). Polotuhým krémem pak spojujte vždy jednu a jednu upečenou vychladlou pusinku k sobě.
Další recepty:
Nepečené kokosové koule obalujeme ve strouhaném kokosu.
Sněhové pusinky z bílků a cukru.
Kokosky plněné čokoládovým krémem dáme ztuhnout.
Oříškové pusinky spíše sušíme v troubě.
Košíčky s ořechovým krémem který zahustíme ořechy nebo piškoty.
Nepečené arašídové trubičky naplníme čokoládovým nebo bílým krémem.
Kávové vánoční řezy nechte na vzduchu uschnout.
Rohlíčky s krémem vložíme do vyhřáté trouby a upečeme.
Zázvorníky během pečení vyběhnou do výšky.
Čokoládové ořechy necháme zchladnout a vyklápíme.
Kávové kuličky potírejte polevou.
Nepečené tatrankové koule obalujeme ve strouhaném kokosu.
Sněhové pečivo můžeme zdobit polevou.
Sněhové pusinky recept
Sněhové pusinky s krémem přináší na vánoční stoly recept na tuto pochoutku.