Recepty > polévky > soljanka po česku
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 lžíce oleje, 1 větší cibule, 1 lžíce rajského protlaku, vývar, 250 g vařeného masa, 2 sladkokyselé nakládané okurky, 2 bobkové listy, 1/8 l kysané smetany, citron, sůl
Recept na přípravu:
Osmažíme pokrájenou cibuli, doplníme protlakem, zalijeme vývarem. Přidáme okurky, bobkový list a 15 minut vaříme. Osolíme, dochutíme citronem a na talíři přidáme lžíci smetany a posypeme petrželkou, pažitkou nebo koprem.
Další recepty:
Španělská česnečka do které vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí brambor.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou zjemníme lžíčkou másla.
Česnekový oukrop nalijeme na chléb.
Cuketový kotlík podáváme s chlebem.
Houbová svíčková z hub.
Zeleninová polévka s houbami můžeme dochutit smetanou.
Polévka z červené řepy kterou zahustíme a krátce povaříme.
Plněné papriky se sýrem podáváme se zeleninovým salátem.
Kuřecí česnečka dochucená prolisovaným česnekem.
Soljanka po gruzínsku s rajčatovým protlakem a okurkami.
Houbovka se smetanou a pečivem.
Cuketová polévka se sýrem na kterou nasypeme zelenou petrželkou.
Polévka soljanka
Soljanka po česku přináší na české talíře svoji chuť.