Recepty

Recepty > polévky > soljanka s nudličkami masa

Soljanka s nudličkami masa

Suroviny potřebné pro přípravu:

150 g vepřového, 150 g hovězího, 70 g uzeniny, 2 cibule, 3 velké kyselé okurky, 100 g rajského protlaku, 5 stroužků česneku, 50 ml suchého bílého, 1/2 kostky másla, nové koření, bobkový list, sůl, pepř

Recept na přípravu:

Maso nakrájíme na nudličky a osmažíme spolu s cibulí na másle. Samostatně na másle osmahneme uzeninu. Maso s uzeninou dáme do hrnce, zalijeme 9 hrnky vody, přidáme nové koření, bobkový list případně celý pepř a povaříme necelou půl hodinu. Pak přidáme osmahlý na másle rajský protlak s česnekem, vínem, solí a pepřem a vaříme další čtvrt hodinu. Na másle osmahneme nakrájené kyselé okurky, rozmícháme s trochou vody a udusíme do měkka, poté okurky přidáme k polévce a vše vaříme pět minut. Soljanka se podává horká s trochou zakysané smetany případně dozdobená kouskem citronu a zelenou petrželkou, přikusujeme tmavý chléb.

Další recepty:
Postní polévka chutná i v době půstu.
Rychlá francouzská cibulačka je hotová rychle a chutně.
Avgolemono je v Řecku také velmi oblíbená.
Tukožroutská polévka v jídelníčku.
Soljanka z ryby se zelím.
Cibulačka z červené cibule kterou podáváme se zapečenými sýrovými toustíky.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Španělská česnečka do které vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Rybí polévka s rajčaty a smaženou houskou.
Houbová soljanka kterou podáváme s bílým pečivem.
Cuketová omáčka posypaná parmezánem.
Hráškový krém z čerstvého hrášku.
Jogurtová marináda na řízky které pak smažíme na rozehřátém oleji.
Řepná polévka

Recepty
Motto

Soljanka s nudličkami masa má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.