Recepty

Recepty > polévky > soljanka z hovězího masa

Soljanka z hovězího masa recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

250 g hovězího masa, 1-2 nasolené okurky (typově nejblíže jsou naše rychlokvašky), 3 lžičky protlaku, 2 menší rajčata, 1 cibule, kapary, olivy, kysaná smetana, máslo, citron, kopr, bobkový list, pepř, sůl, voda.

Recept na přípravu:

Hovězí maso vložíme do litru a čtvrt osolené vody a uvaříme doměkka. Nakrájenou cibuli osmahneme na kousku másla, přidáme protlak, rozředíme asi třetinou vývaru a povaříme 5 minut. Pak vložíme polovinu masa, nakrájeného na nudličky a přidáme nakrájené okurky, lžíci kaparů, bobkový list, spařená, oloupaná a na plátky nakrájená rajčata, zalijeme zbylým vývarem, podle chuti dosolíme a opepříme, povaříme asi 10 minut. Na talíři pak ozdobíme lžicí smetany, vypeckovanými olivami, plátkem citronu a sekaným koprem nebo petrželkou. Zbylé maso využijeme jinak.

Další recepty:
Fazolačka z bílých fazolí do které přidáme smetanu.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky kterou podáváme s bílým pečivem.
Krémová bramboračka s nepříliš tuhou šlehačku.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Rajská polévka se sýrovými knedlíčky které na talíři přelijeme.
Rychlá čočkovka vařená, až změkne zelenina.
Drožďová polévka s kapáním kterou ozdobíme nakrájenými natěmi.
Rybí polévka s houbami kterou podáváme s opečeným pečivem.
Rybí placičky smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
Soljanka po gruzínsku kterou 30-40 minut přikrytou dusíme.
Hovězí vývar se zeleninou, který připravíme ze žeber.
Zeleninový boršč ke kterému přidáme nadrobno nasekanu petrželku nebo kopr.
Kuřecí česnečka s česnekem podle individuální chuti.
Polévka soljanka

Recepty
Motto

Soljanka z hovězího masa přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.