Recepty

Recepty > polévky > soljanka z ryby

Soljanka z ryby recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

500 g rybího filé, 50 g másla, 50 g kaparů, 50 g oliv, 25 g rajčatového protlaku, 2 kvašené okurky, 2 cibule, 2 bobkové listy, 1 citron, 3 lžíce strouhanky, 1 lžička hladké mouky, mletý pepř, petrželka, sůl
Zelí: 1 kg čerstvého (případně kysaného) zelí, 40 g másla, 25 g rajčatového protlaku, 1 lžíce cukru, 1 cibule

Recept na přípravu:

Na nudličky nakrájené hlávkové zelí (nebo kysané zelí) podusíme s ostatními přísadami. Očištěné rybí filé nakrájíme na 12 kousků, osolíme, opepříme, přidáme kapary, oloupané, na kousky nakrájené okurky, rajčatový protlak, nadrobno nakrájenou a na másle podušenou cibuli, 1/4 litru vody, bobkový list a dusíme pod pokličkou 15-20 minut. Potom do směsi opatrně vmícháme mouku rozetřenou se lžičkou změklého másla a 1-2 minuty podusíme. Na pekáč urovnáme třetinu dušeného zelí, na ně rybu z přísadami, vše zalijeme šťávou z dušené ryby, pokryjeme zbývajícím zelím, posypeme strouhankou, pokropíme rozehřátým máslem a zapečeme v troubě vyhřáté na 190 °C asi 10 minut.

Další recepty:
Kuřecí česnečka s česnekem podle individuální chuti.
Krémová bramboračka s nepříliš tuhou šlehačku.
Hovězí vývar se zeleninou který připravíme ze žeber.
Rybí polévka s houbami kterou podáváme s opečeným pečivem.
Rybí placičky smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
Zeleninový boršč ke kterému přidáme nadrobno nasekanu petrželku nebo kopr.
Soljanka z hovězího masa se smetanou a olivami.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky kterou podáváme s bílým pečivem.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Rajská polévka se sýrovými knedlíčky které na talíři přelijeme.
Rychlá čočkovka vařená, až změkne zelenina.
Polévka z uzené ryby do které vmícháme rybí maso.
Soljanka po gruzínsku kterou 30-40 minut přikrytou dusíme.
Polévka soljanka

Recepty
Motto

Soljanka z ryby přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.