Recepty > polévky > soljanka ze tří druhů masa
Suroviny potřebné pro přípravu:
150 g hovězího masa, 150 g vepřového masa, 100 g uzeného masa, 1 párek, 2 kyselé okurky, lžička kaparů, 5 lžiček másla, 2 bobkové listy, celý pepř, jedna menší červená paprika, 3 lžíce kečupu, kysaná smetana, 1/4 citronu nakrájeného na kolečka
Recept na přípravu:
Vše uvaříme doměkka, maso pokrájíme nadrobno. Při podávání ozdobíme na talíři lžící kysané smetany a kolečkem citronu.
Další recepty:
Rybí polévka s houbami kterou podáváme s opečeným pečivem.
Rybí placičky smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
Kuřecí česnečka s česnekem podle individuální chuti.
Zeleninový boršč ke kterému přidáme nadrobno nasekanu petrželku nebo kopr.
Soljanka z hovězího masa se smetanou a olivami.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky kterou podáváme s bílým pečivem.
Krémová bramboračka s nepříliš tuhou šlehačku.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Rajská polévka se sýrovými knedlíčky které na talíři přelijeme.
Rychlá čočkovka vařená, až změkne zelenina.
Drožďová polévka s kapáním kterou ozdobíme nakrájenými natěmi.
Soljanka po gruzínsku kterou 30-40 minut přikrytou dusíme.
Hovězí vývar se zeleninou, který připravíme ze žeber.
Polévka soljanka
Soljanka ze tří druhů masa přináší na české talíře svoji chuť.