Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g cibule, 50 g másla, 30 g hladké mouky, 100 ml bílého vinného octa, 150 ml hovězího vývaru, 4 lžíce creme fraiche
Jak připravit tento recept:
Oloupanou cibuli nasekáme nadrobno. Máslo pomalu rozpustíme, přidáme k němu cibuli, podusíme za stálého míchání, ale nenecháme zežloutnout. Přisypeme mouku a mícháme další 2 minuty. Přilijeme ocet, důkladně promícháme, osolíme a opepříme. Přikryjeme a velmi pomalu dusíme 15 minut. Nakonec přidáme vývar a opět pomalu vaříme za stálého míchání dalších 15 minut. Cibule by měla být rozvařená na hustší kaši. Ochutnáme a případně přikořeníme. Přidáme creme fraiche a za stálého míchání ohřejeme až téměř k varu. Podáváme teplé.
Další recepty:
Kuřecí směs s cibulí a zeleninovým salátem.
Hořčicová omáčka ke které přidáme kyselou smetanu.
Kuřecí maso s ananasem, neprve nakrájíme kuřecí maso na kousky.
Boloňské špagety s mletým masem posypané strouhaným sýrem.
Hamburská omáčka s houskovým knedlíkem.
Kuře na cibuli necháme do druhého dne marinovat.
Koprová omáčka se smetanou.
Zelňačka bez masa ke které přidáme osmažené kostičky housky.
Rajská omáčka s masovými kuličkami a kynutým knedlíkem.
Uzené maso s křenovou omáčkou podáváme s bramborovou kaší.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Kuřecí nudličky s hráškem osmažíme na rozpáleném oleji.
Kuřecí čína s ananasem do které přidáme arašídy.
Houbová omáčka s kysanou smetanou
Dozvíte se zde, jak se připravuje soubise omáčka a recept na přípravu.