Recepty

Recepty > těstoviny > špagety po uhlířsku (alla carbonara)

Špagety po uhlířsku (alla carbonara)

Suroviny potřebné pro přípravu:

4 porce: 400 g špaget, sůl, 4 vejce, 200 g sladké smetany, 100 g strouhaného parmezánu, mletý černý pepř, 150 g anglické slaniny, 1 lžíce oleje

Recept na přípravu:

Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody al dente. Mezitím rozšleháme vejce, smetanu, sýr, sůl a pepř. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme ve velké pánvi s rozehřátým olejem. Špagety přecedíme a okapané je vložíme do pánve. Důkladně promícháme se slaninou. Přelijeme připravenou sýrovou omáčkou a oheň vypneme. Za stálého obracení prohříváme, až vaječná hmota zhoustne. Podáváme přímo z pánve. Můžeme posypat strouhaným parmezánem.

Další recepty:
Boloňské špagety jsou klasika.
Houbová omáčka se zakysanou smetanou kterou podáváme s chlebem.
Boloňské špagety s mletým masem ke kterým přidáme strouhaný sýr.
Špagety Carbonara posypeme strouhaným parmezánem.
Těstovinový salát s jogurtem a zeleninou promícháme a podáváme.
Kolínka s vejcem mícháme, dokud se nevytvoří hrudky.
Makarony se sýrem pečeme, až povrch zezlátne.
Kuře s kysaným zelím a klobásou podáváme s bramborovými knedlíky.
Kolínka se zelím dosolíme a okmínujeme.
Koprovka s vejcem natvrdo.
Italské těstoviny se špenátem důkladně promícháme.
Těstoviny s tuňákem a strouhaným parmezánem na posypání.
Těstovinový salát s jogurtem a kuřecím masem nakrájeným na kostičky.
Špagety carbonara se smetanou

Recepty
Motto

Jídlo skvělé chuti, které přináší recept špagety po uhlířsku (alla carbonara).


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.