Recepty > kuře > špagety s drůbky
Potřebné suroviny:
200 g špaget, 20 g Hery, 1 lžíce hladké mouky, vývar z drůbeže, sůl, muškátový květ, 200 g drůbků, petrželka, 40 g másla a 50 g tvrdého sýra
Postup přípravy:
Do dostatečného množství vařící osolené vody vložíme špagety a vaříme je doměkka. Mezitím připravíme na tuku světlou jíšku, zředíme ji a povaříme do husta s drůbežím vývarem. Osolíme a okořeníme muškátovým květem. Do této omáčky přidáme doměkka uvařené, nadrobno nakrájené drůbky, doplníme nadrobno nakrájenou petrželkou a podle potřeby dokořeníme. Uvařené a procezené špagety promastíme máslem, rozdělíme na talíře, na povrchu polijeme masem v jemné omáčce a ještě posypeme strouhaným sýrem. Podáváme s rajčatovým salátem.
Další jídla:
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Domácí nudle do polévky skladujeme na suchém místě.
Kuřecí játra s jablky podáváme s rýží.
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Dršťková polévka z kuřecích žaludků do které vmícháme utřený česnek.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Kuřecí játra na slanině restujeme.
Husí polévka kaldoun s pažitkou.
Husí játra jako minutka s rýží.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Špagety Carbonara
Recept na přípravu jídla špagety s drůbky přináší na talíř svoji chuť.