Recepty

Recepty > polévky > špaldová toskánská polévka

Špaldová toskánská polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

200 g špaldy namočené na 2 hodiny ve slané vodě, 100 g vařených bílých fazolek, 100 g vařených červených (strakatých) fazolek, 3 lžíce olivového oleje, 3 stroužky česneku nakrájené na plátky, plechovka loupaných rajčat, sůl, pepř, snítky čerstvého rozmarýnu

Recept na přípravu:

Špaldu scedíme, zalijeme studenou vodou, uvedeme do varu, mírně povaříme asi 45 minut do měkka, ale aby byla ještě pevná na skus. Jeden stroužek česneku osmahneme na části oleje v hrnci, čímž se nádherně rozvoní. Vlijeme rajčata se šťávou a půl hodiny povaříme. Na zbylém oleji osmahneme zbylý česnek a sekaný rozmarýn, přilijeme povařená rajčata a promícháme. Přidáme fazole, případně i s vodou z vaření, uvedeme do varu, vsypeme špaldu a povaříme ještě čtvrt hodiny. Ozdobíme snítkami rozmarýnu.

Další recepty:
Tvarohová pomazánka s tuňákem na chléb.
Krémová zelňačka do které přidáme drcený česnek a smetanu.
Špaldová polévka kterou zalijeme trochou mléka nebo smetany.
Kuřecí nudličky s rýží necháme přes noc odležet v lednici.
Moravská česnečka a trochou rozmačkaných brambor.
Cibulačka z červené cibule podáváme ji se sýrovými toustíky.
Jihočeská bramboračka kterou ochutíme octem.
Špenátová polévka se sýrem a osmaženými kousky rohlíku.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Hovězí vývar se zeleninou do kterého dáme zavařit vlasové nudle.
Hrstková staročeská polévka můžeme ji podávat s topinkami.
Bramboračka s houbami je vařená do změknutí brambor i hub.
Kuřecí vývar s nudlemi dochucená nadrobno nasekanou petrželkou.
Špaldová krémová polévka

Recepty
Motto

Špaldová toskánská polévka přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.