Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > špaldové lívance

Špaldové lívance

Suroviny potřebné pro přípravu:

15 g kvasnic, 2 lžíce cukru, 30 dkg špaldové celozrnné mouky, 1 litr mléka, špetka muškátového květu, 1 lžíce citrónové šťávy, 2 dkg másla, 1 dkg soli, 2 vejce, olej na pečení, cukr s mletou skořicí na obalení, zavařenina a tvaroh na pomazání

Recept na přípravu:

Suroviny dáme do pekárny, zapneme program těsto. Poté, co těsto zdvojnásobilo svůj objem, vmícháme do něj tuhý sníh ušlehaný z bílků a necháme ještě trochu kynout. Zkynuté těsto pak lijeme do důlků vymaštěného lívanečníku a pečeme z obou stran dozlatova. Sypeme cukrem se skořicí či mažeme tvarohem smíchaným s marmeládou.

Další recepty:
Španělská omeleta s hráškem a kukuřicí.
Bavorské vdolečky posypeme nastrouhaným tvarohem.
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Langoše ze zakysané smetany bohatě posypeme sýrem.
Palačinky s tvarohem můžeme přelít čokoládou.
Langoše smažíme.
Sypaný koláč s jablky nakrájíme.
Vdolečky z trouby s oslazeným tvarohem.
Meruňkové čatní necháme vychladnout.
Lívance podle tradičního receptu.
Vdolky z kynutého těsta posypeme tvarohem.
Koblihy s povidly podávejte pocukrované.
Masopustní koblihy pocukrujeme.
Muffiny s jablky recept

Recepty
Motto

Špaldové lívance vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.