Recepty > španělská kuchyně > španělská česneková polévka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu pokrmu:
4-6 velkých stroužků česneku, olej, 1 l hovězího vývaru z kostky bujónu, pepř, sůl, 500 g rajčat nebo 100 g rajčatového protlaku, muškátový květ, 1 vejce, 8 plátků veky
Postup přípravy:
Česnek nakrájíme na nudličky a osmahneme na troše oleje. Když začne žloutnout, zalijeme vývarem, přidáme sůl a pepř, necháme přejít varem a přidáme spařená, oloupaná a nakrájená rajčata (možno nahradit rajčatovým protlakem). Okořeníme muškátovým květem a vaříme dalších 20 minut. Pokud je polévka příliš kyselá, můžeme ji (s citem)) osladit. Ještě chvíli povaříme, stáhneme z ohně a vmícháme rozšlehané vejce.
Před podáváním vložíme do každého talíře kostičky z nakrájené a osmažené veky.
Další recepty:
paella de Almeria, madridské kotlety, španělská omeleta, barcelonský hrnec, játrová omáčka, španělský krůtí hrnec, kuře na paprice, ratatouille, španělská mísa, andaluská rýže
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.