Recepty

Recepty > vánoční cukroví > španělská kolečka

Španělská kolečka

Potřebné suroviny:

První těsto: 250 g moučkového cukru, 200 g kokosové moučky, 2 vaječné bílky, trocha javorového sirupu
Druhé těsto: 200 g mletých piškotů, 150 g mletých ořechů, 50 g másla, 2 žloutky, 100 g moučkového cukru, trocha citrónové šťávy, čokoládová poleva

Postup přípravy:

Vypracujte první těsto na pocukrovaném prkénku, vyválejte a vykrajujte oválky. Připravte druhé nepečené těsto. Smíchejte mleté piškoty s mletými ořechy, máslo, 2 žloutky, 100 g moučkového cukru a trochu citronové šťávy. Vyválejte na stejnou tloušťku jako první těsto, vykrajujte stejně velké oválky. Oválky dvou barev spojujte marmeládou a nechte do druhého dne zaschnout. Druhý den ozdobte čokoládovou polevou.

Další recepty:
Skořicové kuličky namáčejte v čokoládové polevě.
Vánoční cukroví s medem a ořechy máčíme v čokoládové polevě.
Šuhajdy dáme ztuhnout.
Vánoční ovoce necháme zaschnout a uložíme.
Pařížské koule z tatranky.
Jablkový salám obalíme cukrem.
Žloutková kolečka obalíme rozdrcenými ořechy.
Ořechová srdíčka nechte 2 dny odležet.
Mozartovy koule necháme ztuhnout.
Košíčky s krémem a rozinkami plníme máslovým krémem a ozdobíme.
Nepečené oříškové kuličky necháme ztuhnout.
Litý koláč se švestkami pečeme ve středně vyhřáté troubě.
Sezamové kuličky s medem vkládejte do papírových košíčků.
Čokoládová poleva

Recepty
Motto

Tuto pochoutku přináší recept španělská kolečka.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.