Recepty > moučníky a dezerty > španělská omeleta z bílků
Suroviny potřebné pro přípravu:
10 vaječných bílků, olej, 1/2 šálku omáčky salsa, 1/4 šálku nastrouhaného sýru
Recept na přípravu:
Vaječné bílky našlehejte v misce. Nalijte je na rozehřátou pánev s trochou oleje a smažte 3-4 minuty bez míchání. Pomažte vejce salsa omáčkou a posypte sýrem. Obracečkou omeletu v polovině přehněte a nechte ještě 2-3 minuty smažit.
Další recepty:
Palačinky s tvarohem můžeme přelít čokoládou.
Španělská omeleta s hráškem a kukuřicí.
Meruňkový koláč krájíme na menší kousky.
Vdolky z kynutého těsta posypeme tvarohem.
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Rýžový nákyp s jablky upečeme.
Bavorské vdolečky posypeme nastrouhaným tvarohem.
Koblihy s povidly podávejte pocukrované.
Dukátové buchtičky s pudinkovým krémem který uvaříme dle návodu.
Dukátové buchtičky ze sušeného droždí můžeme ozdobit čepicí sněhu z bílků.
Meruňkové řezy s pudinkem polijeme čokoládovou polevou.
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem upečeme do červena.
Velikonoční koblihy necháme vychladnout a pocukrujme.
Omeleta z ovesných vloček
Španělská omeleta z bílků vykouzlí na stole lahodnou chuť.