Recepty > polévky > španělská polévka z česneku
Suroviny potřebné pro přípravu:
4-6 velkých stroužků česneku, 1 vejce, olej, 8 plátků veky, muškátový květ, 1 litr hovězího vývaru z kostky bujónu, 500 g rajčat nebo 100 g rajčatového protlaku, pepř, sůl
Recept na přípravu:
Česnek nakrájíme na nudličky a osmahneme na trošce oleje. Když začne žloutnout, zalijeme vývarem, osolíme opepříme, necháme přejít varem a přidáme spařená, oloupaná a nakrájená rajčata, případně protlak. Okořeníme muškátovým květem a vaříme dalších 20 minut. Pokud je polévka příliš kyselá, můžeme ji (opatrně) osladit. Ještě chvíli povaříme, stáhneme z ohně a vmícháme rozšlehané vejce. Před podáváním rozložíme na každý talíř na kostičky nakrájené osmažené veky.
Další recepty:
Gulášová polévka z mletého masa je dochucená polévkovým kořením.
Staročeská bramboračka chuťově doplněná petrželkou.
Česnečka recept na vaření.
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Španělská česnečka do níž vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Zeleninová polévka s nudlemi kterou posypeme parmezánem.
Španělská omeleta s petrželkou.
Mrkvová polévka s rýží kterou zjemníme smetanou se žloutkem.
Pikantní zelňačka a brambory.
Rybí ucha z kousků vařené ryby.
Hovězí plátky na houbách naklepeme, ochutíme a osmahneme.
Bramboračka s houbami ze dvou brambor.
Rybí polévka z tresky
Španělská polévka z česneku má své chuťové kouzlo.