Recepty

Recepty > polévky > španělská rybí polévka

Španělská rybí polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 kg rybích odkrojků, 3 stroužky česneku, 1 snítka tymiánu, 2 čerstvé feferonky, 1,5 litru vody, sůl, 2 velké cibule, 1 červená a 1 zelená paprika, 500 g brambor, 4 lžíce olivového oleje, 2 oloupaná rajčata, čerstvě mletý pepř, špetka mletého šafránu, 700 g rybích plátků (treska, ďas mořský, úhoř mořský), 100 g loupaných krevet, půl svazku sekané petrželky

Recept na přípravu:

Rybám odstraníme žábry. Odkrojíme hlavy a s ostatními odkrojky je pečlivě opláchneme pod studenou tekoucí vodou. Oloupeme česnek. Jeden stroužek, jednu feferonku a rybí odkrojky vložíme do vody. Přivedeme k varu a osolíme. Zvolna vaříme 20 minut. Vývar procedíme. Oloupeme cibule. Papriky a zbývající feferonku rozpůlíme, očistíme a omyjeme. Cibule a papriky nakrájíme na nudličky. Zbývající česnek a feferonku najemno nasekáme. Brambory a oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Na velké pánvi s nepříliš rozehřátým olejem zeleninu opékáme 8-10 minut. Přidáme na kousky nakrájená rajčata. Osolíme, opepříme a ochutíme šafránem. Rybí plátky opláchneme, osušíme a vetřeme do nich sůl s pepřem. Zeleninu, rybí plátky a krevety střídavě poskládáme do hrnce. Přísady zalijeme vodou a přikryté zvolna vaříme 20 minut. Polévku podáváme posypanou sekanou petrželkou.

Další recepty:
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Španělská česnečka do níž vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Gulášová polévka z mletého masa je dochucená polévkovým kořením.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Zeleninová polévka s nudlemi kterou posypeme parmezánem.
Španělská omeleta s petrželkou.
Staročeská bramboračka chuťově doplněná petrželkou.
Mrkvová polévka s rýží kterou zjemníme smetanou se žloutkem.
Pikantní zelňačka a brambory.
Rybí ucha z kousků vařené ryby.
Hovězí plátky na houbách naklepeme, ochutíme a osmahneme.
Bramboračka s houbami ze dvou brambor.
Česnečka recept na vaření.
Rybí polévka z tresky

Recepty
Motto

Španělská rybí polévka má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.