Recepty > polévky > španělské gaspacho
Suroviny potřebné pro přípravu:
1/2 okurky, 1/2 zelené papriky, 500 g rajčat, malá cibule, 3 stroučky česneku, 3 lžíce oleje, 2 lžíce octa, 1 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce rajského protlaku, 500 ml rajčatové šťávy, sůl, pepř
Recept na přípravu:
Do velké mísy vložíme nadrobno nakrájenou okurku a zelenou papriku. Rajčata, cibuli a česnek rozmixujeme, přidáme olej, ocet, citronovou šťávu, rajčatovou šťávu a rajčatový protlak. Směs přidáme do mísy a promícháme. Osolíme, opepříme a necháme v ledničce vychladit. Nakrájíme na drobnopapriku, kroužky cibule a usmažíme nakrájený chléb na kostičky, na každý talíř dáme tuto zeleninu s chlebem a zalijeme vychlazenou polévkou.
Další recepty:
Omeleta z ovesných vloček s marmeládou.
Čínská krabí polévka vařená na mírném plameni.
Cibulový bešamel s mlékem.
Francouzská cibulačka se sýrem zapečená v troubě.
Cibulačka se sýrem je doplněna osmaženými kostičkami žemle.
Palačinky z ovesných vloček smažíme na oleji.
Kuřecí česnečka dochucená prolisovaným česnekem.
Bezmasý boršč s uzeným tofu.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí brambor i hub.
Dětský boršč chutná se lžící kysané smetany.
Celerová polévka s vločkami a kmínem do které rozdrobíme bujón.
Dršťková polévka z václavek do které vmícháme prolisovaný česnek.
Slovenská kapustnica do které nakrájíme kolečka klobásy.
Fazolačka s klobásou
Španělské gaspacho přináší na české talíře svoji chuť.