Recepty > kuře > španělské kuře
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 kuře, 100 ml smetany, 1 stroužek česneku, 100 g nakrájené cibule, 1 lžička soli, 1 lžíce cukru, worcestrová omáčka, 1 lžíce octa, 100 ml kečupu
Postup přípravy:
Kuře naporcujeme, vložíme do pekáče, vložíme do předem vyhřáté trouby a během pečení potíráme kořenovou omáčkou a prolisovaným česnekem. Kořenovou omáčku vyrobíme tak, že cibuli, sůl, ocet, cukr, smetanu, worcestrovou omáčku, pepř, kečup a 100 ml vody smícháme a 15 minut povaříme.
Další jídla:
Plněné papriky s rajskou omáčkou podáváme s rýží.
Vařené kysané zelí vaříme s jablky.
Kuře tikka masala podáváme s rýží.
Chapati je indický chleba, který vnáší do kuchyně exotiku.
Kuřecí stehna na zelenině zakapeme olivovým olejem.
Španělské ptáčky zabalíme a opečeme.
Kuře na divoko pečeme nepřikryté v troubě.
Houbové karbanátky usmažíme na oleji.
Smažená kuřecí kapsa v trojobalu.
Kuře na zelí upečeme v troubě.
Španělská kuchyně přináší nové chutě.
Kuře na provensálském koření
Recept, podle kterého připravíme pokrm kuře na španělské kuře.