Recepty > ostatní > špekáčkoví utopenci
Suroviny potřebné pro přípravu jídla:
1 kg špekáčků, 3 cibule
Nálev: cca 1,5-2 hrnky octa, 3 hrnky vody, špetka cukru, špetka pepře, špetka soli
Postup přípravy:
Cibule nakrájíma na kolečka. Špekáčky nakrájíma na kolečka. Svaříme nálev a necháme ho vychladnout. Do sklenice vkládáme střídavě kolečka špekáčků a na kolečka nakrájenou cibuli, zalijeme vychladlým nálevem a necháme uležet týden v chladnu.
Další recepty:
Zapečené brambory se šlehačkou ke kterým přidáme sýr a necháme roztéci.
Zapečené brambory s párky doplníme kyselou okurkou.
Jednohubky se sušenými rajčaty napíchneme párátkem.
Šunková roláda z plátků šunky.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou posypeme parmazánem.
Rychlí utopenci jíme vychladlé.
Masová směs na tousty do níž přidáme zeleninovou směs.
Plněné papriky s rajskou omáčkou chutnají s houskovým knedlíkem.
Šunkové knedlíčky do polévky zavaříme ve vroucí polévce.
Pikantní utopenci necháme v chladu uležet.
Jednohubky s česnekovou pomazánkou ozdobíme vlašskými ořechy.
Jednohubky s tresčími játry, do každé zabodněte bodlo s citronem a polovinou rajčátka.
Kuře na rozmarýnu s česnekem podáváme s rýží.
Utopenci
Recept, podle kterého připravíte jídlo špekáčkoví utopenci.