Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > špekové knedlíky

Špekové knedlíky

Suroviny potřebné pro přípravu:

8 housek - den až dva dny staré, 200g uzené krkovice, 150g slaniny, 7 vajec, asi 500 ml mléka, 200g hrubé mouky, petrželka, 1 pórek, muškátový květ, sůl

Recept na přípravu:

Housky nakrájíme na kostičky, maso, slaninu a pórek nadrobno, vše dáme do mísy, přidáme ostatní suroviny a vymícháme těsto. Vytváříme kulaté knedlíky o průměru asi 8 cm, které vkládáme do osolené vroucí vody a vaříme cca 15 minut.
Špekové knedlíky podáváme s osmaženou cibulkou a se zelím.

Další recepty:
Omeleta bílková upečená v troubě.
Jablkové knedlíky vložíme vařit do osolené vody.
Hraběnčiny řezy s jablky pečeme po dobu 25-30 minut.
Langoše bez kynutí potřeme kečupem.
Langoše ze zakysané smetany bohatě posypeme sýrem.
Tvarohové knedlíky plněné jahodami podáváme sypané strouhaným tvarohem.
Kakaová buchta pečená na plechu.
Kynuté ovocné meruňkové knedlíky vaříme ve větším kastrole.
Jogurtové těsto na langoše smažíme z obou stran.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Italský chléb focaccia pečeme při teplotě 220-250 °C.
Jahodové tvarohové knedlíky pocukrujeme a polijeme máslem.
Těsto na štrůdl necháme v chladnu odpočinou.
Borůvkové knedlíky na páře recept

Recepty
Motto

Špekové knedlíky vykouzlí v ústech lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.