Recepty > polévky > špenátová bramboračka
Suroviny potřebné pro přípravu:
3-4 brambory, olej, 1 mrkev, 150 g mraženého špenátu, 2 hrsti krup, 1 cibule, 3-4 stroužky česneku, sůl, zelninový bujón, mletý pepř, muškátový oříšek, 1 lžíce hladké mouky
Recept na přípravu:
Na rozehřátém oleji osmažíme na malé kousky nakrájenou mrkev. Když pustí barvu, přisypeme mouku a usmažíme jíšku. Zalijeme studenou vodou, přidáme na kousky pokrájené brambory, špenát, bujón, osolíme a vaříme do změknutí brambor. Poté přidáme uvařené kroupy a dochutíme pepřem a strouhaným muškátovým oříškem. Kdo chce, může před koncem varu do polévky zamíchat rozšlehané vejce.
Další recepty:
Špenátová polévka z listového špenátu do níž přidáme utřený česnek.
Hovězí vývar se zeleninou do kterého dáme zavařit vlasové nudle.
Moravská česnečka a trochou rozmačkaných brambor.
Hrstková staročeská polévka můžeme ji podávat s topinkami.
Krémová zelňačka do které přidáme drcený česnek a smetanu.
Tvarohová pomazánka s tuňákem na chléb.
Bramboračka s houbami je vařená do změknutí brambor i hub.
Kuřecí vývar s nudlemi dochucená nadrobno nasekanou petrželkou.
Špenátová polévka se sýrem a osmaženými kousky rohlíku.
Kuřecí nudličky s rýží necháme přes noc odležet v lednici.
Cibulačka z červené cibule podáváme ji se sýrovými toustíky.
Jihočeská bramboračka kterou ochutíme octem.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Špenátová polévka se slaninou
Špenátová bramboračka přináší na talíře svoji chuť.