Recepty

Recepty > polévky > špenátová polévka k obědu

Špenátová polévka k obědu recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

1,25 litru vody, 400 g mraženého špenátu, 30 g hladké mouky, 30 g másla, 1 dl smetany, 1 žloutek, muškátový ořech, sůl

Recept na přípravu:

Mražený špenát rozsekneme na několik menších dílů, vložíme do vařící vody, osolíme a necháme krátce povařit. Zahustíme žlutou jíškou z másla a mouky a ještě čtvrt hodiny povaříme. Jako vložku zavaříme do polévky sněhové knedlíčky. Do polévkové mísy nalijeme smetanu, vyklepneme a rozetřeme v ní žloutek, strouhneme trochu oříšku a přelijeme horkou polévkou.

Další recepty:
Pyré z červené řepy se hodí ke slaninovým knedlíkům.
Rajčatová polévka minestrone se zeleninou.
Špenátová omáčka k těstovinám z pomalého hrnce.
Omáčka z bílého vína a tvarohu který prošleháme.
Hovězí vývar se zeleninou ve kterém zavaříme kapání, nočky či rýži.
Zeleninový boršč podáváme se zakysanou smetanou.
Špenátová polévka z mraženého špenátu s rozmíchaným vaječným žloutkem.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Strouhankové knedlíčky do polévky vytvarujeme a zavaříme.
Letní minestrone ozdobíme nastrouhaným parmezánem.
Rajčatová polévka s bazalkou a šlehačkou.
Bramboračka s ovesnými vločkami, rozemnutou majoránkou a pažitkou.
Červený boršč do kterého přidáme rajčatový protlak.
Špenátová polévka

Recepty
Motto

Špenátová polévka k obědu přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.