Recepty > polévky > špenátová polévka s čedarem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 kg špenátu, 70 g másla, 40 g strouhaného čedaru, 3 vejce, 12 plátků na másle osmažené bílé veky, špetka strouhaného muškátového oříšku, masový vývar, sůl
Recept na přípravu:
Špenát očistíme, opereme a spaříme ve slané vodě, scedíme, necháme okapat a jemně nasekáme nebo umeleme. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme umletý špenát, trochu strouhaného muškátového oříšku, sůl a na mírném plameni dusíme. Jakmile začne špenát houstnout, přidáme rozšlehaná vejce, strouhaný sýr čedar a mícháme, dokud se vejce nesrazí. Poté špenát zalijeme vývarem a ještě krátce povaříme. Podáváme s osmaženými plátky bílé veky.
Další recepty:
Halászlé z ryb.
Tortellini se sýrem a houbami těstoviny přimícháme do omáčky.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Polévka šči společně podáváme omáčník s mírně kyselou smetanou.
Krémová bramboračka s osmaženou bramborou.
Houbovka se smetanou a pečivem.
Špenátová omáčka k těstovinám z pomalého hrnce.
Rybí placičky smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky kterou podáváme s bílým pečivem.
Vánoční kapří polévka s osmaženou houskou.
Krémová zelňačka s pokrájenou petrželkou.
Boloňské špagety s tymiánem a bazalkou.
Kulajda s koprem a vejci pokud ji máme radši sladší, přidáme cukr.
Špenátová polévka z listového špenátu
Ochutnejte recept špenátová polévka s čedarem.