Recepty

Recepty > polévky > špenátová polévka s tofu

Špenátová polévka s tofu

Suroviny potřebné pro přípravu:

masový vývar, tofu, libové vepřové maso, čerstvý špenát, jarní cibulky, olej, mletý zázvor, glutaman, pepř, sůl

Recept na přípravu:

Maso nakrájíme na tenké nudličky, mírně osolíme, opepříme, ochutíme mletým zázvorem a na rozpáleném oleji ho osmahneme dozlatova. Přidáme jemně posekaný špenát a ještě krátce osmahneme. Podlijeme horkým vývarem, přidáme na kostičky nakrájené tofu a na mírném plameni zvolna vaříme asi deset minut. Na úplný závěr polévku dochutíme glutamanem. Jednotlivé porce polévky zdobíme najemno nasekanou jarní cibulkou.

Další recepty:
Špenátová polévka z mraženého špenátu s prolisovaným česnekem.
Sýrový svítek do polévky použijeme jako zavářku.
Okurková omáčka s houskovým knedlíkem.
Krémová zelňačka se smetanou.
Pikantní zelňačka s brambory.
Krkonošské kyselo podáváme s brambory.
Červená zelňačka se sušenými švestkami.
Slovenská kapustnica se žloutkem.
Hovězí polévka s noky které vyplavou na povrch.
Staročeská bramboračka se zelenou petrželkou.
Slepičí vývar s pokrájenou jarní cibulku.
Hovězí plátky na houbách podle chuti zahustíme.
Tofu s rajčaty podáváme s nudlemi.
Špenátová omáčka

Recepty
Motto

Špenátová polévka s tofu má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.