Recepty > polévky > špenátová polévka s uzeným lososem se smetanou
Suroviny potřebné pro přípravu:
špenát, zeleninový vývar, citrón, smetana ke šlehání, čerstvá pažitka, uzený losos, tabasco, pepř, sůl
Recept na přípravu:
Zeleninový vývar, citrónovou šťávu a opraný špenát vložíme do hrnce, zalijeme vodou a povaříme na mírném ohni asi deset minut. Necháme zchladnout a rozmixujeme spolu s čerstvou pažitkou. Dochutíme pepřem, solí a několika kapkami tabasca. Přidáme smetanu a lehce prohřejeme. Při podávání zdobíme plátky uzeného lososa a podáváme s opečenými toasty.
Další recepty:
Slovenská kapustnica se žloutkem.
Špenátová polévka z mraženého špenátu s prolisovaným česnekem.
Tofu s rajčaty podáváme s nudlemi.
Špenátová polévka s uzeným lososem kterého zakápneme olivovým olejem.
Okurková omáčka s houskovým knedlíkem.
Krémová zelňačka se smetanou.
Pikantní zelňačka s brambory.
Krkonošské kyselo podáváme s brambory.
Červená zelňačka se sušenými švestkami.
Hovězí polévka s noky které vyplavou na povrch.
Staročeská bramboračka se zelenou petrželkou.
Slepičí vývar s pokrájenou jarní cibulku.
Hovězí plátky na houbách podle chuti zahustíme.
Špenátová omáčka
Špenátová polévka s uzeným lososem se smetanou má své chuťové kouzlo.