Recepty

Recepty > polévky > špenátová polévka s vaječnými bílky

Špenátová polévka s vaječnými bílky

Suroviny potřebné pro přípravu:

250 g špenátu, 1 lžíce oleje, 3 lžíce hladké mouky, česnek, cibule, jeden až dva vaječné bílky, sůl

Recept na přípravu:

Listy špenátu 5-10 minut povaříme v 1-1,5 litru vody a scedíme. V hrnku rozehřejeme tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, rozředíme špenátovou vodou, osolíme a přidáme umletý špenát, rozetřený česnek a najemno nakrájenou cibuli. Pokud pracujeme se zmrazeným, již rozemletým špenátem, také po 5 minutovém varu rovnou zahustíme jíškou a přidáme česnek s cibulí. Nakonec do polévky všleháme vaječný bílek a podle chuti můžeme přidat i trochu mléka.

Další recepty:
Falešná slepičí polévka s nudličkami.
Studená rajčatová polévka s několika lístky máty.
Chřestová omáčka s těstovinami.
Kulajda s koprem a houbami chutná s pečivem.
Špenátová polévka z listového špenátu do které přidáme utřený česnek.
Bramborová buchta ze syrových nastrouhaných brambor.
Zelňačka z kysaného zelí se smetanou.
Fazolačka se zelím ozdobíme ji lžící smetany.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Bramborová česnečka se střídkou chleba.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Boršč bez zelí necháme krátce projít varem a dochutíme.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a petrželkou.
Polévka z růžičkové kapusty

Recepty
Motto

Špenátová polévka s vaječnými bílky přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.