Recepty

Recepty > polévky > špenátová polévka s vajíčkem

Špenátová polévka s vajíčkem

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 1/2 kostky masoxu, 250 gramů špenátu, šálek smetany na vaření, mletý pepř, sůl, 2 natvrdo uvařená vejce

Recept na přípravu:

Z másla a mouky si jemným opražením připravíme světlou jíšku, zalijeme vodou, rozšleháme, aby v ní nebyly hrudky, poté přidáme masox a povaříme. Poté vložíme do polévky na kostičky nakrájený zmrazený špenát, povaříme, špenátovou polévku osolíme a opepříme. Na dílky nakrájená nebo hrubě posekaná oloupaná vejce rozdělíme na talíře a zalijeme polévkou.

Další recepty:
Bílá polévka s vajíčkem dochucená octem.
Bramborová česnečka se střídkou chleba.
Boršč bez zelí necháme krátce projít varem a dochutíme.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Italská rajčatová omáčka s bazalkou.
Rajčatová polévka s noky do které přidáme rajčatovou šťávu.
Fazolačka z bílých fazolí a špetkou majoránky.
Zelňačka z kysaného zelí se smetanou.
Jemná bramborová polévka ke které přilijeme mléko se žloutkem.
Kulajda s koprem a houbami chutná s pečivem.
Dršťková polévka z kuřecích žaludků do které vmícháme utřený česnek.
Pravý ukrajinský boršč ozdobíme nasekanou petrželkou.
Fazolačka se zelím ozdobíme ji lžící smetany.
Špenátová polévka se slaninou

Recepty
Motto

Špenátová polévka s vajíčkem přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.