Recepty

Recepty > polévky > špenátová polévka se sýrem z mraženého špenátu

Špenátová polévka se sýrem z mraženého špenátu

Suroviny potřebné pro přípravu:

mražený špenát, mladé cibulky, hladká mouka, smetana ke šlehání, olej, tvrdý sýr, rohlíky, koření vegeta, sůl

Recept na přípravu:

Cibuli očistíme, drobně nakrájíme a zpěníme na rozpáleném oleji. Pak vmícháme mouku a krátce osmahneme. Podlijeme vařící vodou a vše dobře rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme vegetu a vaříme na mírném ohni asi 15 minut. Občas zamícháme, pak přilijeme pomalu smetanu, přidáme mražený špenát a mícháme, dokud se nezačne polévka vařit. Zatím si připravíme krutony z rohlíků. Rohlíky nakrájíme na menší kostičky, dáme do pekáčku a pokapeme olejem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi deset minut. Nakonec polévku dochutíme solí a přidáme připravené krutony. Při podávání na talířích zdobíme strouhaným sýrem.

Další recepty:
Pikantní zelňačka s brambory.
Hovězí plátky na houbách podle chuti zahustíme.
Slovenská kapustnica se žloutkem.
Špenátová polévka z mraženého špenátu s prolisovaným česnekem.
Tofu s rajčaty podáváme s nudlemi.
Špenátová polévka s uzeným lososem kterého zakápneme olivovým olejem.
Okurková omáčka s houskovým knedlíkem.
Krémová zelňačka se smetanou.
Krkonošské kyselo podáváme s brambory.
Červená zelňačka se sušenými švestkami.
Hovězí polévka s noky které vyplavou na povrch.
Staročeská bramboračka se zelenou petrželkou.
Slepičí vývar s pokrájenou jarní cibulku.
Špenátová omáčka

Recepty
Motto

Špenátová polévka se sýrem z mraženého špenátu má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.