Recepty > polévky > špenátová polévka z mraženého špenátu
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
20g oleje, 20g hladké mouky, 1 kostka masoxu, 3/4 balíčku špenátu, sůl, 2 stroužky česneku, 1250 ml smetany, 1 vaječný žloutek
Recept na přípravu:
Rozehřejeme olej, který zasypeme moukou, kterou osmahmene a připravíme si světlou jíšku, zalijeme ji vodou, přidáme masox a povaříme. Do připraveného základu přidáme zmražený špenát, osolíme a znovu povaříme. Přidáme prolisovaný česnek a nakonec špenátovou polévku zjemníme smetanou a rozmíchaným vaječným žloutkem.
Další recepty:
Pórková polévka s vajíčkem kterou při podávání ozdobíme petrželkou.
Tyrolské knedlíčky do polévky - na drobné kostičky nakrájenou slaninu vyškvaříme...
Uzený vývar - uzená žebra vložíme do studené vody...
Vepřová kýta na zelenině a šunce.
Křenová omáčka je vhodná k hovězímu masu.
Koprová kulajda se smetanou.
Mrkvová polévka se zakysanou smetanou a bílým jogurtem.
Špenátová omáčka se sýrem.
Koprová omáčka s hovězím a knedlíkem.
Kotlety na zelenině pečeme v troubě.
Špenátová polévka
Ochutnejte recept špenátová polévka z mraženého špenátu.