Recepty > polévky > špenátová sedlina do polévky
Suroviny potřebné pro přípravu:
1/4 litru mléka, 3 žloutky, 1 celé vejce, sůl, pepř, 50 g špenátového protlaku nebo uvařeného a prolisovaného špenátu
Recept na přípravu:
V mléce rozšleháme žloutky, vejce, sůl, pepř a protlak. Další postup jako v předchozím předpisu. V páře vaříme 3/4 hodiny. Místo špenátového protlaku můžeme použít rajčatový protlak, pak uvaříme sedlinu rajčatovou.
Další recepty:
Zelňačka s mrkví chutná druhý den.
Smažené kuřecí nudle podáváme s hranolky a tatarskou omáčkou.
Vaječná sedlina do polévky ze které tvoříme malé noky.
Špenátová polévka z mraženého špenátu zjemněná smetanou a rozmíchaným žloutkem.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Játrové knedlíčky zavářka do polévky vaříme asi 8 minut.
Šunkové knedlíčky do polévky lehce zavaříme.
Vaječná omáčka s bylinkami.
Játrové knedlíčky z kuřecích jater a srouhanky.
Kuřecí nudličky s bylinkami ke kterým přidáme nasekaný česnek.
Rajčatová polévka s bazalkou a šlehačkou.
Bramboračka s ovesnými vločkami, rozemnutou majoránkou a pažitkou.
Hovězí vývar se zeleninou ve kterém zavaříme kapání, nočky či rýži.
Zeleninová sedlina do polévky
Špenátová sedlina do polévky přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.