Recepty

Recepty > polévky > špenátová sedlina do polévky

Špenátová sedlina do polévky recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

1/4 litru mléka, 3 žloutky, 1 celé vejce, sůl, pepř, 50 g špenátového protlaku nebo uvařeného a prolisovaného špenátu

Recept na přípravu:

V mléce rozšleháme žloutky, vejce, sůl, pepř a protlak. Další postup jako v před­­chozím předpisu. V páře vaříme 3/4 hodiny. Místo špenátového protlaku můžeme použít rajčatový protlak, pak uvaříme sedlinu rajčatovou.

Další recepty:
Zelňačka s mrkví chutná druhý den.
Smažené kuřecí nudle podáváme s hranolky a tatarskou omáčkou.
Vaječná sedlina do polévky ze které tvoříme malé noky.
Špenátová polévka z mraženého špenátu zjemněná smetanou a rozmíchaným žloutkem.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Játrové knedlíčky zavářka do polévky vaříme asi 8 minut.
Šunkové knedlíčky do polévky lehce zavaříme.
Vaječná omáčka s bylinkami.
Játrové knedlíčky z kuřecích jater a srouhanky.
Kuřecí nudličky s bylinkami ke kterým přidáme nasekaný česnek.
Rajčatová polévka s bazalkou a šlehačkou.
Bramboračka s ovesnými vločkami, rozemnutou majoránkou a pažitkou.
Hovězí vývar se zeleninou ve kterém zavaříme kapání, nočky či rýži.
Zeleninová sedlina do polévky

Recepty
Motto

Špenátová sedlina do polévky přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.