Recepty

Recepty > polévky > špenátové knedlíčky do polévky

Špenátové knedlíčky do polévky

Suroviny potřebné pro přípravu:

300 g strouhanky, 200 g špenátu, 60 g slaniny, 4 vejce, pepř, sůl

Recept na přípravu:

Slaninu nakrájíme na malé kostky, lehce ji osmahneme a necháme vychladnout. Poté je promícháme se žloutky, přidáme uvařený a propasírovaný špenát, pepr, sůl, tuhý sníh z bílků a podle potřeby strouhanku. Z těsta formujeme špenátové knedlíčky, které zavařujeme v polévce přibližně pět minut.

Další recepty:
Kuřecí vývar s noky a petrželkou nebo pažitkou.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Tyrolské knedlíčky do polévky zavaříme.
Červený boršč s masem.
Nádivka do kuřete které upečeme.
Krémová česnečka rozmixovaná.
Krémová zelňačka kterou podáváme posypanou pokrájenou petrželkou.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Kroupová polévka s uzeným masem do níž přidáme zvlášť uvařené kroupy.
Mrkvová polévka se zázvorem a kořenovou zeleninou.
Falešná dršťková z hlívy ústřičné kterou zalijeme stroužek rozetřeného česneku.
Rychlá čočkovka se zeleninou.
Francouzská cibulačka se sýrem kterou zapečeme v troubě.
Polévka z pórku s černým chlebem

Recepty
Motto

Špenátové knedlíčky do polévky má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.