Recepty > vepřové maso > špízy z trouby
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
Vepřové maso bez kosti, sůl, olej, anglická slanina, cibule, kečup, bobkový list
Postup přípravy:
Maso naklepeme, osolíme (případně okořeníme oblíbeným kořením) a nakrájíme na menší kousky. Varnou mísu lehce vymažeme olejem a na dno poklademe několik plátků anglické slaniny, na ně navrstvíme několik kousků masa, rozložíme cibuli nakrájenou na kolečka a jemně zakápneme kečupem. Tento postup zopakujeme ještě jednou a nahoru poklademe 3 bobkové listy. Přiklopíme a vložíme do předem vyhřáté trouby, kde zapékáme po dobu přibližně 15 minut. Poté všechno v míse promícháme a zapékáme ještě dalších asi 15 minut.
Podáváme s chlebem nebo vařenými brambory a zeleninovou přílohou.
Další recepty:
zapečené kotlety s brambory a šlehačkou, kuřecí špízy, vepřové kotlety, grilované kuřecí špízy s tzatziki, segedínský guláš, domácí klobásy, nadívaný vepřový řízek, vepřová bašta s kari omáčkou, zapečené vepřové řízky na česneku, bůček se zelím, zapečené brambory s vepřovým masem a houbami, těstoviny s vepřovou směsí, kořeněná vepřová plec, katův šleh, kotlety na zelenině
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.