Recepty > polévky > srbská čorba z vepřového
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g vepřového masa bez kostí, 2 rajčata, 2 papriky, 3 lžíce rajčatového protlaku, kousek mrkve, celeru a petržele, 2 středně velké brambory, 3 lžíce oleje, 10 g hladké mouky, feferonky, pepř, nové koření, bobkový list, ocet, mletá paprika, sůl, 1,5 litru vody, 1 cibule
Recept na přípravu:
Na části oleje osmažte drobně pokrájenou cibuli, přidejte maso pokrájené na kostičky, osmažte, poprašte mletou paprikou, osolte, zalijte vodou a vařte. Ke konci varu přidejte kořeněnou zeleninu pokrájenou na kostičky, pokrájené brambory, papriky a rajčata, rajčatový protlak, žlutou jíšku ze zbytku oleje a z mouky, koření. Rozmíchejte a vařte, až maso, brambory i zelenina změknou. Polévku nepatrně okyselte a podávejte.
Další recepty:
Ruský boršč se zakysanou smetanou.
Gulášová zelňačka s celozrnným pečivem.
Fazolová čorba kterou podáváme ozdobenou snítkou kopru.
Houbová kulajda s pepřem a octem.
Frankfurtská polévka s klobásou nakrájenou na kolečka.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Guláš z hovězího masa na víně zvolna vaříme, až je maso měkké.
Španělská česnečka se sýrem.
Klasický ruský boršč se smetanou.
Gulášová polévka z mletého hovězího masa s červenou paprikou.
Srbská čorba srbského rolníka.
Cibulačka se smetanou překvapí svou chutí.
Moskevský boršč zjemníme kysanou smetanou.
Ragú polévka
Srbská čorba z vepřového má své kouzlo.