Recepty > omáčky > staroanglická chlebová omáčka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 šálek nasekané čerstvé petrželky, 40 g másla, 2-3 lžíce jablečného octa, 1 - 2 lžičky cukru, 125 g střídky bílého chleba, sůl, mletý pepř
Jak připravit tento recept:
Petrželku nasypeme do pánve s máslem, octem, cukrem, kořením a 3 lžícemi vody, uvedeme do varu a 2 minuty vaříme. Takto vzniklou směs zamícháme do podrcené střídky bílého chleba a dokořeníme podle chuti. Pokud je nutné omáčku zředit, použijeme malé množství vývaru nebo mléka. Omáčku nakupíme na talíř a podáváme s kuřetem nebo králíkem, posypané čerstvými bylinkami.
Další recepty:
babiččina bramboračka, vepřové plátky na smetaně, vepřový řízek s omáčkou, chilli omáčka, omáčka ke steaku, babiččina rajská, vepřové maso s arašídovou omáčkou, čínská polévka, rajská omáčka s masovými kuličkami, meruňková omáčka, boloňské špagety, švestková omáčka, nadívaný vepřový řízek, barbecue omáčka, chilli omáčka
Dobrou chuť vám přeje staroanglická chlebová omáčka.