Recepty

Recepty > polévky > staročeská bílá přidělávaná polévka

Staročeská bílá přidělávaná polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

8 větších brambor, voda podle potřeby, sůl, kmín, divoké koření - 6 celých pepřů, 4 bobkové listy, 6 kuliček nového koření, 1 litr mikyšky, 3 lžíce hladké mouky, polévkové koření, sterilované houby, sekaný zelený kopr

Recept na přípravu:

Oloupané syrové brambory nakrájíme na kostičky a dáme vařit do cca 1 litru osolené a okmínované vody. Zvlášť ve 3 dl vody vaříme 15 minut divoké koření. Vývar z koření přilijeme k bramborům a když jsou měkké, zahustíme (přiděláme) polévku kyselým mlékem (nejlépe Mikyškou), ve kterém jsme rozmixovali hladkou mouku. Stále mícháme, aby se polévka nesrazila. Osolíme, zakapeme polévkovým kořením a po odstavení přidáme scezené sterilizované houby. Na závěr ochutíme sekaným zeleným koprem.

Další recepty:
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Jihočeská zelnice kterou podáváme s rozšťouchanými brambory.
Bramboračka s houbami kterou vaříme do změknutí brambor.
Špenátová polévka se smetanou, přidáme rozmačkaný česnek.
Fazolačka s uzeným masem kterou posypeme nakrájenou pažitkou.
Ruský boršč vaříme doměkka.
Polévka z červené čočky a rajčat, dochutíme ji petrželkou.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Zelňačka s klobásou zjemněná smetanou.
Španělská česnečka do níž vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Staročeská zelňačka s pokrájeným uzeným masem.
Frankfurtská polévka s párkem ochucená paprikou a pažitkou.
Boršč z červené řepy dochutíme kořením a česnekem.
Zelná polévka s klobásou

Recepty
Motto

Staročeská bílá přidělávaná polévka má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.