Recepty

Recepty > polévky > staročeská bramboračka s houbami

Staročeská bramboračka s houbami

Suroviny potřebné pro přípravu:

500 g brambor, 1 hrubě nastrouhaná mrkev, polovina nastrouhaného celeru, 1 nastrouhaná petržel, 1 cibule, 50 g sušených hub, 1 lžička majoránky, 1 lžička čerstvé celerové natě, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, 60 g sádla, 60 g hladké mouky

Recept na přípravu:

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečk. Mezitím přivedeme do varu 1 l vody, osolíme, přidáme brambory, mrkev, celer, petržel, cibuli a překrájené brambory. Zamícháme a vaříme doměkka. Při přípravě jíšky rozpustíme v hlubší pánvi olej, přisypeme hladkou mouku a za stálého míchání osmahneme dočervena. Opatrně zalijeme 250 ml studené vody, rozmíchme, přes cedník nalijeme do polévky a ihned zamícháme, aby se neutvořily hrudky. Polévku necháme asi 5 minut vařit a občas ji promícháme. Oloupaný česnek nahrubo prolisujeme a přidáme do hotové polévky. Okořeníme majoránkou, celerovou natí, pepřem a solí.

Další recepty:
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Hovězí plátky na houbách naklepeme, ochutíme a osmahneme.
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Pikantní kuřecí stehýnka podáváme s chlebem.
Rybí ucha z kousků vařené ryby.
Staročeská bramboračka chuťově doplněná petrželkou.
Smetanová omáčka na těstoviny ze slaniny a fazolových lusků.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky které zahustíme strouhankou.
Pikantní zelňačka a brambory.
Mrkvová polévka s rýží kterou zjemníme smetanou se žloutkem.
Bramboračka s houbami ze dvou brambor.
Rajská polévka s rýží kterou posypeme nasekanou petrželkou.
Staročeská kachna

Recepty
Motto

Staročeská bramboračka s houbami má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.