Recepty

Recepty > vánoční cukroví > staročeské hečepeče

Staročeské hečepeče

Potřebné suroviny:

70 g moučkového cukru, 70 g mandlí, skořice, citronová šťáva, 1 lžíce rybízové zavařeniny
Poleva: 1 citron, 100 g moučkového cukru

Postup přípravy:

Na vále smíchejte cukr, oloupané a nastrouhané mandle, zavařeninu a tolik citronové šťávy, aby se dalo vypracovat tuhé těsto. Z něho vyválejte váleček silný 2-3 cm, ze kterého krájejte slabé plátky, klaďte je na prkénko a nechte zaschnout. Citronovou šťávu třete s cukrem, až získáte hladkou polevu, kterou potírejte připravené plátky.

Další recepty:
Pařížské koule z tatranky.
Nepečené oříškové kuličky necháme ztuhnout.
Kuličky z piškotů vytváříme z hmoty.
Litý koláč se švestkami pečeme ve středně vyhřáté troubě.
Nepečená kokosová roláda přelitá čokoládovou polevou.
Jablkový salám obalíme cukrem.
Sezamové kuličky s medem vkládejte do papírových košíčků.
Vánoční cukroví s medem a ořechy máčíme v čokoládové polevě.
Vánoční ovoce necháme zaschnout a uložíme.
Skořicové kuličky namáčejte v čokoládové polevě.
Ořechová srdíčka nechte 2 dny odležet.
Košíčky s krémem a rozinkami plníme máslovým krémem a ozdobíme.
Mozartovy koule necháme ztuhnout.
Nadýchaný perník

Recepty
Motto

Tuto pochoutku přináší recept staročeské hečepeče.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.