Recepty

Recepty > kuře > staročeské kuřecí maso

Staročeské kuřecí maso

Potřebné suroviny:

300 g kuřecího masa, 1 cibule, olej, sůl, 30 g rozinek, 200 g švestkového kompotu, máslo, 6 vlašských ořechů

Postup přípravy:

Kuřecí maso nakrájíme na malé nudličky, cibuli nakrájíme najemno a osmažíme na rozpáleném oleji, přidáme maso a orestujeme, ochutíme solí, rozinky spaříme v horké vodě a scedíme, švestkový kompot bez nálevu rozkrájíme na proužky a spolu s rozinkami přidáme k masu, poté krátce podusíme, až bude maso měkké, zjemníme směs kouskem másla, jádra vlašských ořechů nasekáme na malé kousky, a maso při podávání na talíři posypeme kousky jader vlašských ořechů.

Další jídla:
Pečené kuře na žampionech v troubě zapečeme.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Kuřecí kebab recept na doma připravený.
Kachna pečená na pomerančích s bramborovou kaší.
Staročeská česnečka s kmínovým chlebem.
Kuře po staročesku podáváme s bramborovou kaší a kompotem.
Kuřecí maso na kari podáváme s rýží.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí špízy v alobalu s bramborovými hranolky.
Slepice pečená na slanině a cibuli podávaná s noky, rýží nebo knedlíky.
Smažené tvarůžky podáváme s vařenými brambory.
Bůčkové řízky pečeme 1 1/4 hodiny.
Kuřecí stehýnka na medu podáváme s hranolkami.
Žraločí steak recept

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla staročeské kuřecí maso přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.